Μετά από αίτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, έγινε δεκτό το αίτημά του, να γίνει η απογραφή των ναρκωτικών για το έτος 2023, μέσα από την πλατφόρμα του Συλλόγου, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία των φαρμακοποιών από την προσέλευσή τους στις Περιφέρειες.  

Ως εκ τούτου, η απογραφή των ναρκωτικών για το έτος 2023 θα πραγματοποιηθεί από την πλατφόρμα του ΦΣΑ με τους κωδικούς που διαθέτει ο κάθε φαρμακοποιός και το σχετικό αρχείο πρέπει να αποθηκευτεί μαζί με τα υπόλοιπα αρχεία που διατηρούν το φαρμακείο. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση. 
Η απογραφή για το 2023 πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 15/1/2024, ενώ η ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η οριστική υποβολή. 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έχει αποστείλει ο Σύλλογος στα μέλη των οδηγών που δίνει, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι εξής: 

1) Να απογραφούν τα φάρμακα Κρατικού Μονοπωλίου, όπου στις περιπτώσεις συστεγασμένων φαρμακείων, ο κάθε φαρμακοποιός πρέπει να κάνει απογραφή στα δικά του σκευάσματα.Σε περίπτωση που το φαρμακείο έχει Υπεύθυνο φαρμακοποιό ορισμένο από την Περιφέρεια, η απογραφή θα γίνει από αυτόν.

2) Πρέπει να αποθηκευτεί η εκτύπωση της απογραφής του έτους, καθώς σε επικείμενο έλεγχο, θα ζητηθεί η εκτύπωση. Αλλιώς θα θεωρηθεί ότι δεν έχει γίνει απογραφή.

3) Θα αποσταλούν συγκεντρωτικά οι απογραφές από τον Σύλλογο στις αντίστοιχες Περιφερειακές ενότητες που ανήκει το κάθε φαρμακείο.

Προσοχή στα συστεγασμένα: 

Μόνο για τα φάρμακα Κρατικού Μονοπωλίου, όπου στα συστεγασμένα, ο κάθε αδειούχος φαρμακοποιός θα κάνει απογραφή τα δικά του φάρμακα και δίπλα πρέπει να αναφέρει το όνομά του. Π.χ. η μορφίνη, που αναφέρεται δύο φορές στην κατάσταση, μία που έχει το όνομα ενός φαρμακοποιού και δίπλα στο όνομα του άλλου του συστεγασμένου φαρμακείου. 
Ο κάθε φαρμακοποιός θα απογράψει τα φάρμακα του Κρατικού Μονοπωλίου (δηλαδή μορφίνη, πεθιδίνη κλπ) στην κάθε σειρά που αναφέρεται στο όνομά του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος
Η ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να είναι το ''κλειδί'' για τη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου