Οικειότητα επικράτησε μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, στην αποψινή τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε απολογισμό του έργου του, λέγοντας πως προσπάθησε να χειριστεί τα θέματα των νοσοκομείων με προσοχή και προωθήθηκαν θέματα, όπως οι μονάδες εγκεφαλικών επεισοδίων, που ξεκίνησαν να λειτουργούν.

Χαρακτήρισε άξιο πολιτικό τον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας πως μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί μία φιλία. "Μάς συνδέει αγάπη, φιλία και συναδελφικότητα", ανέφερε.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο υπουργείο Υγείας, τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων, λέγοντας πως δόθηκε κοινή μάχη "μέσα από τα χαρακώματα".

Για τις απομακρύνσεις διοικητών, είπε πως κάθε φορά πρέπει να κερδίζουμε την ψυχή των ασθενών.

Εξέφρασε ευχαριστίες στην αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, λέγοντας πως ξεκίνησε τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους υφυπουργούς Δημήτρη Βαρτζόπουλο και Μάριο Θεμιστοκλέους, χαρακτηρίζοντας τη γενική γραμματέα Λίλιαν Βιλδιρίδη σπουδαίο μυαλό και αξιοσημείωτο ήθος. Πολύ θερμά λόγια χρησιμοποίησε και για τους γενικούς γραμματείς Φωφώ Καλυβά και Άρη Αγγελή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για συγκίνηση λόγω της επιστροφής του στο υπουργείο Υγείας έπειτα από μία δεκαετία.

Τόνισε πως τότε είχε την ευθύνη περικοπών, λέγοντας πως σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: "Δεν έχουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτού του είδους τις πολιτικές", σχολίασε.

Αναφέρθηκε στη συνύπαρξή του με τον κ. Χρυσοχοΐδη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας πως ήταν ο πρώτος του πολιτικός προϊστάμενος.

Απευθυνόμενος στον κ. Χρυσοχοΐδη, είπε πως θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις του, σημειώνοντας πως δεν είναι εύκολο υπουργείο.

"Είναι σαν να γυρίζω στον φυσικό μου χώρο", ανέφερε, λέγοντας πως θα αξιολογηθούν σοβαρά θέματα, όπως το clawback.

Για την υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο για ταλαιπωρία της οικογένειάς του, λέγοντας ''αντί οι πολιτικοί να ασχολούνται με συκοφαντίες, να λύνουν τα σοβαρά θέματα''.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη