Καθώς στις ΗΠΑ ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα του Εθνικού Μήνα Αιμοδοτών, ο Αμερικανικός Ερυθράς Σταυρός προειδοποιεί για επείγουσα κατάσταση όσον αφορά την προσφορά αίματος στις ΗΠΑ.
 Ο Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος προμηθευτής αίματος στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο αριθμός των δοτών αίματος στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο 20ετίας.

Ο Ερυθρός Σταυρός στις ΗΠΑ ζητά τώρα από το κοινό δωρεά αίματος και αιμοπεταλίων σε μια προσπάθεια να μειωθεί η έλλειψη και να διασφαλιστεί ότι οι ιατρικές πράξεις θα συνεχιστούν χωρίς καθυστέρηση.

Η Dr. Pampee Young, δήλωσε ότι μια από τις πιο άβολες καταστάσεις για έναν γιατρό είναι να έχει ένα νοσοκομείο γεμάτο ασθενείς και άδειο ψυγείο χωρίς προϊόντα αίματος.

Η δωρεά αίματος έχει υποχωρήσει κατά 40%, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός. Το 2022, αντιμετώπισε τη χειρότερη έλλειψη σε 10 χρόνια και τότε έπρεπε να περιορίσει τη διανομή ποιούνταν αίματος στα νοσοκομεία.

Επιπλέον προκλήσεις υπάρχουν στον ορίζοντα καθώς ο κρύος καιρός και άλλες νόσοι όπως γρίπη και covid αναμένεται να αλλάξουν το μελλοντικό μέγεθος δοτών που με τη σειρά του θα καταστήσει χειρότερο το πρόβλημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου