Το EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) χαιρετίζει την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την προτεινόμενη οδηγία για την ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας και την ευρωπαϊκή κάρτα στάθμευσης που εγκρίθηκε ομόφωνα σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η θέση αυτή αντικατοπτρίζει σαφώς τις απαιτήσεις των ατόμων με αναπηρία και πλέον τώρα μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με το τελικό κείμενο, την τελική φάση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε την ευρωβουλευτή Nicholsonová και όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συμμετείχαν στην προώθηση των αιτημάτων μας σε αυτόν τον φάκελο - το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία. Ζητούμε τώρα μια ισχυρή και ταχεία συμφωνία που θα διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις κάρτες το συντομότερο δυνατό»!

Το EDF χαιρετίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενεργό συμμετοχή των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία κατά τη σύνταξή του.

Χαιρετίζει ιδιαίτερα:

·  το αίτημα να παρέχει η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας προσωρινή πρόσβαση σε επιδόματα, στήριξη και κοινωνική ασφάλιση κατά τη μετακίνηση για εργασία και σπουδές,

·  τις διατάξεις σχετικά με την πρόσβαση σε στήριξη κατά τη συμμετοχή σε προγράμματα κινητικότητας της ΕΕ,

·  την πρόταση για μείωση του χρόνου μεταφοράς της ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας στα εθνικά δίκαια και γοργής εφαρμογής της - η κάρτα δεν πρέπει να αργήσει πολύ να γίνει πραγματικότητα.

Τώρα είναι η ώρα να επιτευχθεί μια ταχεία, φιλόδοξη συμφωνία σχετικά με την ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας και την ευρωπαϊκή κάρτα στάθμευσης. Μια συμφωνία χωρίς «παραθυράκια» θα υποστηρίζεται από χρηματοδότηση και σαφείς πληροφορίες σε πολλές γλώσσες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης στα διάφορα οφέλη και εκπτώσεις.

Έγγραφα που μπορεί να ενδιαφέρουν

·  European Disability Forum - European Disability Card campaign page

·   DRAFT REPORT on the proposal for a directive of the European Parliament and of the Council establishing the European Disability Card and the European Parking Card for persons with disabilities

·  Proposal for a European Disability Card

·  European Commission - Report on public consultations.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]