Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/1/2024 η ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας με θέμα «Οι Προκλήσεις και οι Προοπτικές του Ιατρικού Επαγγέλματος το 2024», που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας ''Γιάννης Λαρσινός''. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των ιατρών από όλη την Πελοπόννησο για τις προοπτικές του ιατρικού επαγγέλματος.

Το «παρών» στην ημερίδα έδωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ως ομιλητής, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι ιατροί τη νέα χρονιά, αλλά και στις λύσεις που υπάρχουν για ένα καλύτερο μέλλον των ιατρών. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του ΙΣΑ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ανέφερε: «Ο λόγος και η φιλοσοφία μας, για να λειτουργούμε το Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης του ΙΣΑ και διαρκώς να το εξελίσσουμε,  είναι το γεγονός ότι μετά από τον πολύ βαρύ εργασιακό βίο των γιατρών, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε ένα αντίστοιχα καλό επίπεδο συνταξιοδότησης.

Το ΤΕΑ Ι.Σ.Α. λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ήδη από το 2022 και αποσκοπεί στην παροχή συμπληρωματικής ασφαλιστικής προστασίας στους ασφαλισμένους και τους δικαιούχους των παροχών, για την κάλυψη ασφαλιστικών κινδύνων και ενδεικτικά́ των κινδύνων γήρατος, θανάτου και αναπηρίας. Η παροχή́ που χορηγείται καταβάλλεται στους ασφαλισμένους του Ταμείου ως εφάπαξ. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όπως επιβάλλει ο Νόμος. Μέλος μπορεί να γίνει κάθε ιατρός καθώς και κάθε μόνιμος υπάλληλος Ιατρικού Συλλόγου της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θεωρούμε ότι το μέλλον της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης είναι δυσοίωνο, και ότι γι’ αυτό, οφείλουμε να προστατέψουμε τα συμφέροντα του ιατρικού κλάδου και να δώσουμε αξιόπιστες και διαφανείς λύσεις στο μέλλον των συναδέλφων μας.

Θέλουμε οι ιατροί – μέλη του επαγγελματικού ταμείου μέσα από τις εισφορές τους, με ανταποδοτικό σύστημα, να έχουν μελλοντικά οφέλη, εφάπαξ και ασφαλιστικά προγράμματα σε δεύτερη φάση, όπως προγράμματα υγείας, ζωής κλπ.
Ο ΙΣΑ πιστεύοντας από την πρώτη στιγμή αυτό το εγχείρημα στέγασε το Ταμείο στις υποδομές του,  παρέχοντας και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε τα χρήματα των συμμετεχόντων να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Μέσα από μία τεκμηριωμένη, αποδοτική και διαφανή διαδικασία, ο γιατρός μπορεί πλέον να χτίσει το μέλλον του για να νοιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια τα χρόνια που έρχονται.»

Από την πλευρά του ο διοργανωτής της ημερίδας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ενώσουν τις δυνάμεις του οι Ιατρικοί Σύλλογοι, ώστε να ενημερώνονται οι ιατροί και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του ιατρικού επαγγέλματος.

Στην ημερίδα συμμετείχε η νομική σύμβουλος του ΙΣΑ κ. Αικατερίνη Φραγκάκη η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο των ιατρικών συλλόγων και στον τόπο άσκησης της ιατρικής. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα της ιατρικής διαφήμισης και στην παρουσία των ιατρών στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Και τέλος έκλεισε την ομιλία της με το νομικό πλαίσιο των ιατρικών εταιρειών.

Ο φοροτεχνικός του ΙΣΑ κ. Θεόδωρος Μπαρμπούρης ανέλυσε το νέο φορολογικό νόμο και αναφέρθηκε στη λειτουργία του ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης του ΙΣΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιο είναι το συνολικό ετήσιο κόστος για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Ελλάδα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου