Η Er-Kim ήρθε σε αποκλειστική συμφωνία με την Ascendis Pharma A/S για την εμπορική διάθεση τριών θεραπειών για ενδοκρινολογικές ασθένειες σε πολίτες που κατοικούν στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αποκλειστικής διανομής των θεραπειών αφορά τα κράτη : Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τουρκία.

Η πρώτη θεραπεία είναι το lonapegsomatropin, που αναπτύχθηκε ως TransCon™ hGH και αφορά μια ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (hGH) εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παιδιά και εφήβους ηλικίας από 3 έως 18 ετών λόγω ανεπαρκούς έκκρισης ενδογενούς αυξητικής ορμόνης (ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης [GHD]).  

Η δεύτερη θεραπεία είναι το palopegteriparatide. Πρόκειται για μια θεραπεία του χρόνιου υποπαραθυρεοειδισμού, μιας σπάνιας και δυνητικά σοβαρής πάθησης στην οποία το σώμα δεν παράγει καθόλου ή ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα PTH. Είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θεραπεία ενηλίκων με χρόνιο υποπαραθυρεοειδισμό.

Τέλος, ένα τρίτο προϊόν – navepegritide – αναπτύσσεται από την Ascendis Pharma για τη θεραπεία της αχονδροπλασίας (ACH), της πιο κοινής γενετικής μορφής σκελετικής δυσπλασίας που προκύπτει από δυσανάλογα κοντό ανάστημα μετά από τα επιτυχημένα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης Φάσης 2.

 

Πηγές:
globenewswire.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"