Η Bayer παρουσίασε σχέδια για σαρωτικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών περικοπών θέσεων εργασίας στις διευθυντικές της τάξεις, καθώς ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Μπιλ Αντερσον προσπαθεί να στηρίξει την εταιρεία που έχει κλονιστεί από κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου λειτουργίας που θα σημαίνει περικοπή «πολλών διευθυντικών υπαλλήλων», με τις περικοπές θέσεων εργασίας να ξεκινούν τους επόμενους μήνες και να τελειώνουν το 2025, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Ο Άντερσον εντάχθηκε στην Bayer τον Απρίλιο και ανέλαβε τον ρόλο του CEO στον προβληματικό όμιλο τον Ιούνιο, με αποστολή να τον οδηγήσει σε ανάκαμψη μετά την καταστροφική αγορά της γεωργικής εταιρείας Monsanto. Από την αρχή, δεσμεύτηκε να ανανεώσει την κουλτούρα της Bayer για να την καταστήσει πιο γρήγορη και πιο εστιασμένη στον πελάτη – κάτι που έλεγε από παλιά ότι θα συνεπαγόταν μεγάλο αριθμό περικοπών στη διοίκηση.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα μπορούσε να προωθήσει αυτή τη νέα προσέγγιση μέσα από το μάλλον φιλικό προς τους εργαζόμενους περιβάλλον της Γερμανίας. Τα εργατικά συνδικάτα παραμένουν ισχυρά στη Γερμανία και μεγάλες εταιρείες όπως η Bayer είναι γεμάτες με ομάδες εργαζομένων που προσφέρουν στους εργαζόμενους σημαντικό λόγο στη λήψη αποφάσεων.

Η κατάσταση της Bayer είναι τόσο επισφαλής - με τις μετοχές να υποχωρούν σχεδόν κατά 70% από την αγορά της Monsanto ύψους 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 - που ακόμη και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρείας είναι πλέον πρόθυμοι να περικοπούν πολλές θέσεις εργασίας, σύμφωνα με δήλωση.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη