Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των εργαζομένων στα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ελλάδας και της Ιρλανδίας τονίζει σε βίντεο που ανέβασε στην πλατφόρμα Τικ Τοκ ένας Έλληνας νοσηλευτής.

Εργάζεται σε δημόσιο Νοσοκομειο της Ιρλανδίας και ο ίδιος υπογραμμίζει ότι για τη συγκεκριμένη βάρδια που ξεκίνησε από τις οκτώ το βράδυ των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, ήτοι 12ωρες εργασίας, πήρε 820 ευρώ μικτά (500 ευρώ καθαρά).

Μιλώντας την Κυριακή στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο μισθός του νοσηλευτή στην Ιρλανδία είναι 4.000 ευρώ μικτά, περίπου 3.200 ευρώ καθαρά. 

"Μας δίνονται και άλλα επιδόματα, όπως επίδομα ρεύματος που αγγίζει τα 450 ευρώ, ασχέτως της περιοχής στην οποία ζεις αλλά και επίδομα ενοικίου σε όλους τους πολίτες της Ιρλανδίας που φτάνει τα 1000 ευρώ" ενώ τόνισε πως "τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ εδώ είναι πιο φθηνά από ότι είναιι στην Ελλάδα, όπου όταν δούλευα με τον μισθό που έπαιρνα εκεί σκεφτόμουν ακόμη και το να βγω να πάω για ένα καφέ με φίλους".

@tolisinireland πόσο πληρώθηκα που δούλεψα νύχτα Χριστουγέννων εδώ στην Ιρλανδία? #ιρλανδία🇮🇪 #μετανάστης #νοσηλευτής ♬ Irish and Celtic miscellaneous ethnic music(219916) - KK

Πηγές:
ΑΝΤ1

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου