Το ΥΓΕΙΑ για μια ακόμη χρονιά απέσπασε σημαντική διάκριση στον πυλώνα «Κοινωνία» του θεσμού BRAVO 2023για τη δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Ταξιδεύουμε για την Υγεία». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 14ης ετήσιας εκδήλωσης του Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο βασίζεται στους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ΥΓΕΙΑ επιδιώκει να βρίσκεται σταθερά δίπλα στην κοινωνία, όχι ως παρατηρητής, αλλά ως αναπόσπαστο τμήμα της. Η κάλυψη αναγκών ιατρικής περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα Υγείας και η απευθείας κοινωνική συνεισφορά στον Τομέα της Υγείας, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με ουσιαστικό, έντονα θετικό κοινωνικό πρόσημο.

Στο πλαίσιο αυτό, 11 συνεχόμενα έτη ταξιδεύει με στόχο την  κάλυψη σημαντικών αναγκών υγείας των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Με εφόδιο την εθελοντική συμμετοχή ιατρών αλλά και εργαζομένων του ΥΓΕΙΑ (νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), οργανώνουμε εκστρατεία έμπρακτης βοήθειας και «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», προσφέροντας τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής, στους ανθρώπους που μας χρειάζονται.

Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 11 εθελοντικές εκστρατείεςέχουν εξεταστεί περισσότεροι από 11.166 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 43.158 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος, Τήλος-Νίσυρος, Άργος Ορεστικό, Σύμη, Αργιθέα Αγράφων, Σίφνος).

 

Το Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023 αποτελεί έναν πολυσυμμετοχικό θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον. Δίνει έμφαση στην προώθηση ενός συστηματοποιημένου κοινωνικού διαλόγου, με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης κουλτούρας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με βάση τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά