Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο βρετανός βασιλιάς Κάρολος Γ΄ επέστρεψε στο Λονδίνο ενόψει της προγραμματισμένης για αυτή την εβδομάδα εγχείρησής του στον προστάτη.

Η εφημερίδα "Sun" ανέφερε ότι ο 75χρονος μονάρχης εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη.

Οι φωτογραφίες έδειχναν τον Κάρολο στο πίσω μέρος μιας λιμουζίνας. Ως συνήθως, η βασιλική σημαία υψώθηκε πάνω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ παρουσία του μονάρχη, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA.

Το παλάτι είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι ο Κάρολος θα υποβαλλόταν σε εγχείρηση αυτή την εβδομάδα για τη θεραπεία του διογκωμένου προστάτη του. Είχε αναβάλει πολλά ραντεβού για τον σκοπό αυτό.

Είναι ασυνήθιστο για τους Βρετανούς βασιλείς να δημοσιοποιούν μια διάγνωση. Ωστόσο, ο βασιλιάς αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλους άνδρες να υποβληθούν σε έλεγχο, σύμφωνα με το PA. Ο Κάρολος θεωρείται ότι πάσχει από μια καλοήθη πάθηση.

Ο Κάρολος φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να διέμενε στην εξοχική του κατοικία στο Sandringham στην ανατολική αγγλική κομητεία Norfolk. Στο Λονδίνο ζει συνήθως στο Clarence House, το οποίο χρησίμευσε ως κατοικία του πριν από την άνοδό του στο θρόνο και απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η νύφη του, η πριγκίπισσα Κέιτ, υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση στην κοιλιά της, αλλά δεν είναι γνωστό τι ακριβώς ήταν αυτή. Ωστόσο, δεν πιστεύεται ότι πρόκειται για καρκίνο.

Η 42χρονη αναρρώνει αυτή τη στιγμή σε ιδιωτική κλινική στο Λονδίνο. Η πρώην κουνιάδα της Σάρα Φέργκιουσον "Φέργκι", πρώην σύζυγος του αδελφού του Καρόλου, πρίγκιπα Άντριου, διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο για δεύτερη φορά μέσα σε δώδεκα μήνες, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου