Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τιμά και φέτος τις γυναίκες - επιστήμονες σε επαγγέλματα Υγείας, αλλά και τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους, που σπάζουν τα στερεότυπα και στέκονται ισότητα δίπλα στους άνδρες συναδέλφους τους.

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Η UNESCO ανακοίνωσε ότι λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες με την παγκόσμια κοινότητα να απευθύνει κάλεσμα για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στην Επιστήμη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και με αφορμή τη χθεσινή Διεθνή Ημέρα, οι ανισότητες και οι διακρίσεις συνεχίζουν να υπονομεύουν τις δυνατότητες των κοριτσιών και των γυναικών που επιθυμούν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν σε επιστημονικούς τομείς και ειδικά σε Θετικές Επιστήμες.

Οι γυναίκες άλλωστε αποτελούν λιγότερο από το 1/3 του εργατικού δυναμικού στους τομείς των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών και ακόμη λιγότερο σε επιστημονικούς τομείς που τώρα αναπτύσσονται.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στέκεται αρωγός στις φοιτήτριες και τις συναδέλφους ιατρούς και προτρέπει την Πολιτεία να υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, ώστε να προωθείται από πολύ νωρίς η ισότητα των δύο φύλων και να εξαλειφθούν στερεότυπα που θέλουν το «γυναικείο μυαλό» λιγότερο ικανό για Θετικές Επιστήμες και Έρευνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη