Απάντηση στις αναφορές του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη περί πληρωμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Σε ανακοίνωση και βίντεο που δημοσιοποίησε, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

"Συζητήθηκε χθες στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την περίεργη αλλαγή απόφασης του ΕΟΔΥ, το ΔΣ του οποίου αποφάσισε μετά την επάνοδο Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας, να μην παραστεί στη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις για τις οποίες δικάζονται μεταξύ άλλων οι στενοί του συνεργάτες: Πουλής και Θεοφιλάτου.

Ο Υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια να μην απαντήσει στην ουσία της ερώτησης, κατηγόρησε τον Π. Πολάκη για μαύρο χρήμα καταθέτοντας πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Λόγω μάλλον “χαρακτηριστικής κουφότητας” δεν πρέπει να πρόσεξε ότι:

1. το πόρισμα που έφερε ως κάτι το καινούργιο στη Βουλή, κατατέθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2020 (φωτ. 1)!

2. όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα, καμία ευθύνη δεν προκύπτει (φωτ. 2).

3. ενώ το πόρισμα έχει σταλεί εδώ και 3,5 χρόνια στη δικαιοσύνη καμία σχετική ενέργεια δεν έχει γίνει.

Χωρίς καμία ντροπή, ο “αδιευκρίνιστος Πινόκιο”, τόλμησε μέσα στη Βουλή να ισχυριστεί ότι το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αφορά σε όλη τη περίοδο του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα “έβγαλε την περίοδο Αδώνιδος Γεωργιάδου τζάμι, δεν βρήκε το παραμικρό…” όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ το πόρισμα αφορά στην περίοδο μετά τις 15/02/2016, όταν δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο δημόσιο λογιστικό (φωτ. 3).

Φαίνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης, προκειμένου να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται λόγω της δίκης για τις 22 παράνομες προσλήψεις αλλά και της επερχόμενης, για τις 74 παράνομες προσλήψεις (συνολική ζημιά για το δημόσιο 1.600.000 €), που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στο ΥΥ, αποφάσισε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Να ξέρει ότι δεν θα του περάσει. Ο κόσμος γνωρίζει και κρίνει!

ΥΓ. Άδωνι Γεωργιάδη, να ξέρεις πως αν δεν ζητήσεις δημόσια συγνώμη και δεν ανακαλέσεις τα όσα είπες στις επόμενες δυο μέρες θα κατατεθεί αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση". 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας