Σε ιδιωτικοποίηση του μοντέλου απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Όπως φέρεται να δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας γιατρών του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ), σχεδιάζει - μεταξύ άλλων - την ελεύθερη έξοδο νοσοκομειακών γιατρών στον ιδιωτικό τομέα και το αντίθετο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΟΕΝΓΕ, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους κατάργησης κάθε έννοιας δωρεάν δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης, σε τρία στάδια:

  • Απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και λοιπές επί πληρωμή ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Έξοδος των γιατρών ΕΣΥ προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό.
  • Ανεξέλεγκτη είσοδος ιδιωτών γιατρών στα (σήμερα) δημόσια νοσοκομεία.

Από την ΟΕΝΓΕ γίνεται λόγος για πραγματικά αφοπλιστική ειλικρίνεια του υπουργού και τονίζεται πως επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας πως η αναγκαιότητα ανατροπής αυτής της πολιτικής δεν είναι ένα απλό κλαδικό αίτημα των υγειονομικών, αλλά ζήτημα επιβίωσης για όλο το λαό.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πορτογαλία: Ανοδος των γεννήσεων κατά 3,7% το 2025
Τροφές πλούσιες σε λυκοπένιο
Δωρεάν έλεγχος ακοής και ανάλυση σύστασης σώματος στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης