Το περασμένο καλοκαίρι έπεσε σαν "βόμβα" στην κοινωνία του Βόλου και κυρίως στους ογκολογικούς ασθενείς, η είδηση της παραίτησης από το ΕΣΥ του διευθυντή του Τμήματος Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, Γιώργου Ρήγα.

Σε συνέντευξή του στο iatronet.gr, ο ίδιος εξηγούσε τους λόγους της παραίτησής του: Λόγω της απουσίας Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού, όπως είπε, ο ρόλος του μετά τη χημειοθεραπεία περιοριζόταν στο να παραπέμπει τα περιστατικά στη Λάρισα. "Έκανα τον τροχονόμο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επτά μήνες μετά, και ενώ στο μεσοδιάστημα το Τμήμα Χημειοθεραπείας είχε περιέλθει σε οριακή κατάσταση λειτουργίας, με ανακοίνωση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, γίνεται γνωστό πως επίκειται η επιστροφή του παραιτηθέντος πρώην διευθυντή στο νοσοκομείο, με ειδικό καθεστώς αμοιβής, με «μπλοκάκι».

Όπως αναφέρει ο κ.Μπέος, για την επιστροφή του ογκολόγου τις αμέσως επόμενες μέρες δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα.

Ο ίδιος ο γιατρός, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, επιβεβαιώνει την εξέλιξη, αναφέροντας: "Τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς. Πάντοτε βρίσκονται λύσεις σε φαινομενικά αδιέξοδα όταν ασχοληθούν αυτοί που ξέρουν τι και πότε να το κάνουν. Ευχαριστώ θερμά"!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

"Θετική εξέλιξη στο ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, που έχει περιέλθει σε οριακή κατάσταση, θα έχουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο που του έθεσε και αυτό το θέμα στη χθεσινή τους συνάντηση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα ένας επιπλέον γιατρός, ογκολόγος - παθολόγος, ο πρώην διευθυντής του τμήματος, κ. Γιώργος Ρήγας, που αποδέχτηκε πρόταση μετά από επικοινωνία με τον κ. Μπέο, όσο και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Σερέτη. Ως γνωστόν ο κ. Ρήγας έχει αποχωρήσει από το ΕΣΥ και η απασχόληση του θα γίνεται με το ειδικό καθεστώς αμοιβής με μπλοκάκι.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες και για λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού τμήματος.

Για τα θέματα αυτά, που απασχολούν έντονα εκατοντάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους, και παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμαρχος Βόλου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον από καιρό και όπως ενημέρωσε τον υπουργό δεν πρόκειται να το αποσύρει πριν την ικανοποίηση του συνολικού αιτήματος του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας που είναι η δημιουργία ολοκληρωμένης Ογκολογικής κλινικής".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αναλύοντας το κόστος των γονιδιακών θεραπειών της δρεπανοκυτταρικής νόσου
Γεωργιάδης: Η φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ
Εντοπίστηκε νέος βιοδείκτης για τη νόσο Alzheimer σε ασυμπτωματικά στάδια της νόσου [μελέτη]