Τοποθετώντας τη γυναίκα ως τον βασικό πυλώνα της ζωής και την κινητήρια δύναμη της εξέλιξης, η Women's Health First (WHF) προσκαλεί το γυναικείο κοινό στο πρώτο της Επιστημονικό Forum, μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης καθώς και της ανάγκης να παίρνουμε σωστές αποφάσεις για θέματα γυναικείας υγείας.

Η εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Μαρτίου, 17:00-21:00μμ, στο Μουσείο Μπενάκη, ανοίγει τον διάλογο για τις σύγχρονες προκλήσεις που εμφανίζονται στον τομέα της γυναικείας υγείας και αναμένεται να συγκεντρώσει γυναικολόγους, ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, επαγγελματίες υγείας, ambassadors της WHF και κυρίως το γυναικείο κοινό.

Η Women’s Health First (WHF) ως μία αστική μη κερδοσκοπική Επιστημονική εταιρεία των Γυναικών Γυναικολόγων της Ελλάδας με κοινωνικό χαρακτήρα, επικεντρώνεται στη γυναικεία υγεία και την ίδια τη γυναίκα ασθενή από την έφηβη έως την μεγαλύτερη ηλικία της, για να την ενδυναμώσει σε θέματα που αφορούν άμεσα την υγεία της, θωρακίζοντάς την απέναντι στις προκλήσεις των σύγχρονων ρόλων της.

Η εκδήλωση, εκτός από τον πρωτοφανή διάλογο γύρω από τη γυναικεία υγεία ρίχνει φως σε ανισότητες και στερεότυπα που εξακολουθούν να υφίστανται, προσφέροντας μια πολυδιάστατη προσέγγιση στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Σε μια εποχή όπου η θέση της γυναίκας στην κοινωνία εξελίσσεται και ο ρόλος της κινείται πέρα από τον ρόλο της ως μητέρα, συζύγου ή επαγγελματία, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί και ο ρόλος της στην κοινωνία ως φορέας αλλαγής και προόδου.

Η WHF σάς καλεί σε ένα επιστημονικό ταξίδι για τη γυναικεία υγεία για να μπορείτε όλες οι γυναίκες να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις για θέματα που αφορούν την υγεία σας. Η ικανότητα να παίρνετε ενημερωμένες αποφάσεις είναι ένα ισχυρό εργαλείο που όχι μόνο ενδυναμώνει τις γυναίκες αλλά επηρεάζει και θετικά την κοινωνία. Στο ταξίδι αυτό για την γυναικεία υγεία, ας σταθούμε σαν μια κοινότητα που αντλεί δύναμη από την ενότητά της.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ένα γιορταστικό cocktail party στο Φουαγέ του Μουσείο Μπενάκη για την ίδρυση της WHF, προσφέροντας την ευκαιρία για περαιτέρω αλληλεπίδραση, γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεων.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και δεσμεύστε τη θέση σας στο link που ακολουθεί  https://whfirst.gr/1o-epistimoniko-forum/ 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου