Το πώς είναι το πέος σας, το πώς λειτουργεί, ακόμα και το πώς αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής σας είναι πληροφορίες για τις οποίες... δεν μιλάμε αρκετά συχνά. Και είναι αλήθεια πως το ανδρικό μόριο αποτελεί ζήτημα ταμπού – ακόμα, για πολλούς ανθρώπους. Αυτές είναι λοιπόν μερικές πληροφορίες, όπως και απαντήσεις σε κοινές απορίες που έχουν να κάνουν με το... εμμ... ζήτημα.

Η έλλειψη στύσεων μπορεί να το αλλάξει

Σκεφτείτε τις στύσεις σαν κάποιου είδους γυμναστική. Φέρνουν αίμα και οξυγόνο στο όργανο και το βοηθούν να παραμείνει υγιές και ʺσε φόρμαʺ. Αυτό μπορεί να γίνεται όλο και λιγότερο αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη στύση. Παρόλα αυτά, αν για ορισμένες περιόδους δεν παρατηρείτε στύσεις μέσα στην ημέρα, αυτό δεν είναι αναγκαστικά ανησυχητικό. Μπορεί να περνάτε μια ιδιαίτερα αντι-σεξουαλική περίοδο. Στον ύπνο σας (και μάλλον τα πρώτα λεπτά που ξυπνάτε), το σώμα σας κάνει αυτή τη δουλειά από μόνο του.

Μεγαλώνει ή φαίνεται, δεν έχει ενδιάμεσο

Μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι οι δύο πιο σίγουρες ʺκατηγορίεςʺ που μπορούμε να ορίσουμε τα πέη ως προς το μέγεθός τους είναι η κλασική ατάκα των αποδυτηρίων: Ότι ένα μη ερεθισμένο πέος που φαίνεται ήδη σχετικά μεγάλο δεν θα μεγαλώσει περισσότερο σε στύση, καθώς και το ακριβώς αντίστροφο. Για την ακρίβεια, φάνηκε ότι τα μικρότερα (φαινομενικά) μόρια σχεδόν διπλασίαζαν το μέγεθος που λάμβαναν σε στύση σε σχέση με τα μεγαλύτερα. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το μέγεθος του κάθε πέους είναι στην πραγματικότητα... σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με αυτό που βλέπουμε, καθώς το άλλο μισό βρίσκεται μέσα στο σώμα.

Πού βρίσκεται το κέντρο της απόλαυσης;

Εκείνο το σημείο κάτω από τη βάλανο φαίνεται να είναι κατά γενική ομολογία το σημείο που είναι πιο ευαίσθητο στην απόλαυση. Αμέσως μετά έρχεται η κάτω πλευρά του μορίου όταν είναι σε στύση. Το τοπ 5 αγαπημένων σημείων συμπληρώνεται από... τη βάλανο σε διαφορετικά σημεία. Δηλαδή στα υπόλοιπα σημεία που έμειναν να αναφερθούν – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν μπορούν να αισθανθούν ιδιαίτερα έντονη απόλαυση και σε άλλα σημεία.

Η ευαισθησία του χάνεται με την ηλικία

Αρχίζει να φθίνει ελαφρώς μετά τα 25, και η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται μετά τα 65. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό και αρκετά μελετημένο πλέον ότι το σεξ στην τρίτη ηλικία μπορεί να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό σε σχέση με τα νεότερα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η έλλειψη ευαισθησίας σε αυτά τα χρόνια δεν είναι το κυρίως παράπονο· αυτό είναι η στυτική δυσλειτουργία.

Η περιτομή αλλάζει τη χλωρίδα του δέρματος στην περιοχή

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 40 διαφορετικά βακτήρια που ζουν στην επιδερμίδα του ανδρικού μορίου. Μετά από μια περιτομή, αρκετά από αυτά ζουν εντός της ακροποσθίας και δεν χρειάζονται οξυγόνο για να ζήσουν. Παρόλα αυτά, τα οφέλη της περιτομής είναι ένα ζήτημα που μπορεί ακόμα να προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολυμπιακοί αγώνες: Πότε έρχεται η κορύφωση των επιδόσεων αθλητών στίβου
Τεχνητά αιμοφόρα αγγεία θα μπορούσαν να βελτιώνουν το αποτέλεσμα του bypass
ECDC: Κίνδυνοι για την υγεία όσων επισκεφθούν το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες