Πόρταα έπεσε πάνω σε τεχνολόγο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει κάταγμα στο χέρι.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό - ακτινογραφικο μηχάνημα στο τμήμα νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό.

Όταν έφθασε στο τμήμα νεογνών, την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.

Επικοινώνησε τότε με τη δεύτερη τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμη μια κασέτα στο τμήμα νεογνών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία.

Όντως η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο τμήμα νεογνών. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και - με σκοπό να ασφαλίσει το τμήμα που θα ήταν χωρίς φύλαξη - έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού.

Τότε, η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά, όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το αριστερό χέρι της, το οποίο υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικης (ΠΧΚ) άρθρωσης.

Στην τεχνολόγο δόθηκε από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ένας μήνας αναρρωτική άδεια.

Ο κ. Γιαννάκος ζητεί να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί εάν πρόκειται για δολιοφθορά, κακή κατασκευή ή ελλιπή συντήρηση.

Όπως σημειώνει, η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου