Δύο αναισθησιολόγοι, εκ των οποίων ο ένας ιδιώτης, καθώς και τέσσερις νοσηλευτές/νοσηλεύτριες χειρουργείου μετακινούνται από σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, και για μια φορά την εβδομάδα στις επόμενες 13 εβδομάδες στην Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η πραγματοποίηση 13 επιπλέον μεταμοσχεύσεων νεφρού από ζώντες δότες.

Μετά την πραγματοποίηση της πρώτης μεταμόσχευσης, η διοίκηση του νοσοκομείου και οι διευθυντές των αρμόδιων Κλινικών ευχαριστούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και «Άγιος Παύλος», τους μετακινούμενους γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και τον ιδιώτη αναισθησιολόγο για τη συμβολή τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του ΓΝΘ 'Ιπποκράτειο', καθώς και οι Διευθυντές της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ., Καθηγητής κ. Γ. Τσουλφάς και της Α’ Νεφρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., Καθηγητής Π. Σαραφίδης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δ. Τσαλικάκη, τους Διοικητές του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» και Γ.Ν.Θ. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και τις Διευθύντριες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών τους, τη Διευθύντρια της Κλινικής Αναισθησιολογίας & ΜΕΘΑ του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» για τη συμβολή τους στην πρόσφατη μετακίνηση για μία ημέρα ανά εβδομάδα από σήμερα 5/3/2024 και για το επόμενο τρίμηνο ενός αναισθησιολόγου και τεσσάρων νοσηλευτών/νοσηλευτριών χειρουργείου καθώς και τον ιδιώτη Αναισθησιολόγο για την πραγματοποίηση 13 επιπλέον χειρουργείων μεταμόσχευσης νεφρού από ζώντα δότη στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει η Διοίκηση του Ιπποκρατείου προς τους μετακινούμενους ιατρούς και νοσηλευτές/νοσηλεύτριες για την αποδοχή της πρόσκλησης, καθώς επίσης και προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό,

-της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ.,

-της Α’ Νεφρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.,

-του Αναισθησιολογικού Τμήματος και τη Συντονίστρια Διευθύντρια κα Δέσποινα Ιορδανίδου,

-του Εργαστηρίου Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας και τη Διευθύντρια κα Ασημίνα Φυλάκτου,

- της ΜΕΘ Ενηλίκων και τη Διευθύντρια κα Ελένης Μουλούδη.

Ευχαριστούμε επίσης τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Ελένη Παντελίδου και την Προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό των Χειρουργείων του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» που εργάζονται άοκνα εδώ και 40 έτη για την πραγματοποίηση των μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων στο Νοσοκομείο μας.

Όλοι εμείς στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση τόσο στον δότη όσο και στον λήπτη για τον οποίο σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου