Υψηλής έντασης επεισόδιο προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης 44χρονος ασθενής στα ΤΕΠ του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, εξύβρισε γιατρούς και νοσηλευτές στο Παθολογικό και στο Νευρολογικό Τμήμα, απώθησε δύο υπαλλήλους φύλαξης που πήγαν να τον ηρεμήσουν και χτύπησε έναν απ΄ αυτούς, ενώ έριξε έναν υπολογιστή, προκαλώντας φθορά στην οθόνη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος, ο οποίος είναι γιος παλιού ολυμπιονίκη, έφτασε στο νοσοκομείο, που είχε γενική εφημερία, συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα και ζήτησε να εξεταστεί για θέματα υγείας που τον απασχολούσαν. Τον εξέτασαν διαδοχικά παθολόγος και νευρολόγος, αλλά όπως καταγγέλλεται, αντιδρούσε έντονα σε κάθε ενέργεια και συμβουλή του προσωπικού, εξυβρίζοντάς τους.

Όταν του προτάθηκε να του δοθεί ένα ηρεμιστικό έγινε ακόμη πιο έξαλλος και ανεξέλεγκτος, όπως αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου. Κλήθηκαν υπάλληλοι της εταιρίας φύλαξης για να τον ηρεμήσουν, αλλά τους απώθησε και φέρεται πως χειροδίκησε εναντίον του ενός. Αποχωρώντας πέταξε στο πάτωμα έναν υπολογιστή από γραφείο, σπάζοντας την οθόνη.

Ο άνδρας αποχώρησε από το νοσοκομείο πριν φτάσει η αστυνομία, αλλά συνελήφθη αργότερα σε Αστυνομικό Τμήμα, όπου πήγε αυτοβούλως για να δώσει το «παρών» στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων που του έχουν επιβληθεί για την εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου