Στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελιτούρ, με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος της Ελιτούρ και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας για την προώθηση της Ελλάδας ως πρωτοπόρου προορισμού για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας στο διεθνές προσκήνιο.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε τις δράσεις και την ιστορία της Ελιτούρ και τόνισε ότι ‘’ο στόχος μας επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ευεξίας υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα’’. Ο Πρόεδρος της Ελιτούρ έθεσε προς τον Υπουργό Υγείας μια σειρά από προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στην Ελλάδα, οι οποίες αφορούν τον Αναπτυξιακό Νόμο, τη λειτουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας εντός Ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων με συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές, το Μητρώο Παρόχων Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, καθώς και την Αδειοδότηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και για άλλες ειδικότητες πέραν αυτών που μπορούν σήμερα να αδειοδοτηθούν.

Ο Υπουργός Υγείας αφού συνεχάρη την Ελιτούρ για την πορεία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, διαβεβαίωσε πως ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και θεωρεί πως η Ελλάδα έχει τα φυσικά πλεονεκτήματα για να εδραιωθεί ως πρωτοπόρος προορισμός στο διεθνές προσκήνιο, παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι αρκετά υψηλός. Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεχής διεργασία μεταξύ Ελιτούρ και Υπουργείου Υγείας, με σκοπό να προωθηθεί αναπτυξιακά ο Τουρισμός Υγείας και τόνισε πως η Ελιτούρ είναι ο μόνος φορέας που ασχολείται ενεργά με τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ελιτούρ ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελιτούρ κ. Κωνσταντίνος Πάντος, η Β’ Αντιπρόεδρος κα Χριστίνα Ταμπουρέα, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, κ. Χριστόφορος Τζερμιάς, κ. Γιώργος Κακουλίδης, κ. Νικόλαος Κουβελάς, κ. Γιώργος Σώρας, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, κ. Αποστόλης Οικονόμου, κ. Δημήτρης Γαλάνης, ενώ τον κ. Γρηγόρη Κυριάκου εκπροσώπησαν η κα Ανθή Χριστοδούλου και η κα Ευαγγελία Μαρίζα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μουσική ως φάρμακο για τον σωματικό και τον ψυχικό πόνο
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε