Αλλαγές στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής, προωθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Με απόφαση της διοικήτριας του Οργανισμού Θεανώς Καρποδίνη, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, συστήθηκε ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για την αναμόρφωση του πλαισίου Ειδικής Αγωγής.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, έργο της ομάδας είναι ο καθορισμός διαγνωστικών κριτηρίων, που θα πρέπει να τεθούν ή και να ενσωματωθούν στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού.

Είναι, επίσης, η βελτίωση και αναμόρφωση του ηλεκτρονικού εντύπου - γνωματεύσεις Ειδικής και η διευκόλυνση της ελεγκτικής διαδικασίας, ώστε να διασφαλίζεται όσο το δυνατό περισσότερο η ορθή παροχή των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.

Η επιτροπή θα εξετάσει και την αναδιαμόρφωση του άρθρου 45 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, το οποίο αφορά τις ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες) παιδιών και εφήβων.

Μέλη της 11μελούς επιτροπής είναι οι ακόλουθοι:

Δ. Ζαφειρίου (καθηγητής Παιδιατρικής Νευρολογίας), Στ. Μούσκου (παιδίατρος), Π. Μπότης (παιδίατρος), Π. Περβανίδου (καθηγήτρια Παιδιατρικής), Εμ. Τσαλαμανιός (παιδοψυχίατρος), Μ. Αρμενάκα (παιδοψυχίατρος), Ι. Αντωνιάδου - Κουμάτου (παιδίατρος), Χ. Καλύβα (παιδοψυχίατρος), Ι. Λυμβαίος (πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία), Ασ. Βαλλανιάτου (παιδίατρος) και Ευ. Λαρεντζάκη (προϊστάμενη Τμήματος ΕΚΠΥ ΕΟΠΥΥ).

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου