Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εξετάσεις για τη διενέρεια εξέτασης PET CT, περιγράφει σε σημερινή εγκύκλιο η αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.
Στην εγκύκλιο, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
Στα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά της εξέτασης, μαζί με τη λεπτομερή - εμπεριστατωμένη ιατρική γνωμάτευση είναι απαραίτητο να αποστέλλεται ηλεκτρονικά και ο πλέον πρόσφατος
απεικονιστικός έλεγχος.
Δεν απαιτείται επισύναψη απεικονιστικού ελέγχου για τους μη συμπαγείς όγκους (π.χ. λέμφωμα - πολλαπλούν μυέλωμα), αρκεί μαζί με την ιατρική γνωμάτευση να αποστέλλεται και ιστολογική ή βιοψία ή προηγούμενο πόρισμα PET/CT.
Για την εξέταση PSMA PET/CT προστάτη θα αποστέλλονται επιπλέον τα αποτελέσματα τουλάχιστον 2 πρόσφατων τιμών PSA.
Για τη συνταγογράφηση της εξέτασης FDG PET/CT σε περιπτώσεις άνοιας θα πρέπει να επιλέγεται ο κωδικός εξέτασης 49 00 00 120 (μεμονωμένα και όχι ως συμπληρωματικός).
Επιπλέον Πληροφορίες
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Ισχυρή παρουσία της Bayer Ελλάς στο 21ο Συνέδριο GVRS
ΕΟΦ: Νέα ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος της Nestlé