Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την προώθηση της έρευνας για την υγεία των γυναικών.

Στόχος του είναι να καλυφθούν τα κενά μεταξύ των δύο φύλων στις κλινικές δοκιμές και τις θεραπείες. Δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να συλλέγουν ολοκληρωμένα δεδομένα για την υγεία των γυναικών. Στοχεύει επίσης στην προώθηση της έρευνας για ασθένειες που πλήττουν συχνότερα τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η οστεοπόρωση, οι καρδιακές προσβολές και η νόσος Αλτσχάιμερ.

Το σχέδιο έρχεται σε μια εποχή που ο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα του ελπίζουν να κερδίσουν πόντους στο γυναικείο εκλογικό σώμα στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου με τη δέσμευσή τους για τα δικαιώματα στην άμβλωση.

Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί είχαν ήδη καταφέρει να αναπτύξουν δυναμική κινητοποίηση με το θέμα αυτό στις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο του 2022, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο με συντηρητική πλειοψηφία έχει άρει το πανεθνικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα, παρουσία της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, μεταξύ άλλων, ότι όσοι καυχιόντουσαν για την ανατροπή του πανεθνικού δικαιώματος στην άμβλωση και υποστήριζαν την εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων "δεν είχαν ιδέα για τη δύναμη των γυναικών".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά