Παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση για τους υπόλοιπους συνάνθρωπους της είναι η κ. Ειρήνη Παρασκευοπούλου από την Κατερίνη.

Η συγκλονιστική ιστορία της συνταξιούχου από την Πιερία έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλων ευεργετών που δεν δίστασαν να δώσουν ένα μεγάλο ποσό και να κάνουν δωρεά στο ΕΚΑΒ. Στη μνήμη του μοναχογιού της, Παναγιώτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και του συζύγου της, καθώς και του πατέρα της αποφάσισε να δώσει χρήματα τα οποία είχε μετά από μια αγοραπωλησία για να αγοραστεί ένα ασθενοφόρο. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να πει το δικό της ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Η κ. Παρασκευοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ, για το πώς πήρε αυτή την απόφαση και συγκινεί με όσα αναφέρει:

«Έχει ένα χρόνο που έδωσα την παραγγελία για ένα ασθενοφόρο. Με οδήγησε σε αυτή την απόφαση το ίδιο το παιδί μου, ο χαμός του παιδιού που έφυγε άδικα. Ευτυχώς οι γιατροί βοήθησαν πάρα πολύ, τον βοήθησαν πολύ εδώ στο νοσοκομείο και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στον Άγιο Δημήτριο. Την ώρα που έφυγα από εκεί, μετά από ένα μήνα, έγραφα στο βιβλίο ευχαριστιών…αυτή η φιλοξενία με βοήθησε να ξεκινήσω κι εγώ κάτι. Αυτά τα χρήματα δεν ήταν οικονομίας, ήταν το αίμα του πατέρα μου, και ο ίδιος ο Παναγιώτης, ο γιος μου που έφυγε, έλεγε έχω ήρωα παππού. Ο πατέρας μου ήταν στο στρατό, είχαν πάει στην Αλβανία και στην τελευταία μάχη, πήγε να γλιτώσει κάποιον από ένα κοντινό χωριό, έφαγε σφαίρα στο αυτί και τελείωσε…Με όλο το χρυσό του κόσμου, αυτή την αγάπη που δείχνουν όλοι στην Κατερίνη και στην Πιερία, δεν μπορείς να την αγοράσεις», όπως είπε.

 

Πηγές:
ΕΡΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου