Το νοσοκομείο εφημέρευε, αλλά δεν εφημέρευε η Χειρουργική κλινική.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τον θάνατο του 33χρονου από φωτοβολίδα και τις αιτιάσεις των εργαζομένων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για την Υγεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε την Παρασκευή τα ακόλουθα:

"Κατηγορήσατε το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και το ΕΣΥ για τον τραγικό χαμό του ανθρώπου από τη ναυτική φωτοβολίδα. Σας παραπέμπω στη συνέντευξη του προέδρου των συνδικαλιστών του νοσοκομείου, κ. Μανουσάκη, ο οποίος δηλώνει οn camera ότι δεν εφημέρευε η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο μπορεί να εφημερεύει κάθε μέρα, αλλά η χειρουργική του κλινική δεν εφημέρευε.

Ο διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής είχε δηλώσει τη διαθεσιμότητά του, όπως πολλές φορές συμβαίνει σε επαρχιακά νοσοκομεία, και ήταν εκεί όταν έφτασε το ασθενοφόρο με τον ατυχή αυτό νέο. Όταν τον πήρα τηλέφωνο προσωπικά ο ίδιος  για να μάθω τι πραγματικά έχει συμβεί, δήλωσε ότι ακόμα και όλο το νοσοκομείο να ήταν πάνω από τον άνθρωπο την ώρα που τον χτύπησε η φωτοβολίδα, δεν θα μπορούσαν να τον σώσουν.

Είναι δυνατόν, κύριοι του ΚΚΕ, ένα τόσο τραγικό περιστατικό να το εκμεταλλεύεστε για να βρίζετε το ΕΣΥ και τους γιατρούς; Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πολλά προβλήματα. Αναμφίβολα έχει. Αλλά δεν είναι όλα 'μαύρα και άραχνα'. Σώζει κάθε μέρα και χιλιάδες ζωές. Και δεν μπορούμε μόνο για ψήφους και πολιτικές εντυπώσεις να το βρίζουμε. Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν. Για το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είχε καμία ευθύνη το Εθνικό Σύστημα Υγείας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά