Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έγινε το τρίτο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Συνεργατών του Imperial College Healthcare και ο πρώτος συνεργάτης στην Ευρώπη.

Το Imperial College Healthcare NHS Trust δημιουργεί ένα παγκόσμιο Διεθνές Δίκτυο Συνεργατών δυναμικών οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης για την προώθηση της υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο, μοιράζοντας τη γνώση, την τεχνογνωσία και την προώθηση της φροντίδας των ασθενών.

Πολυεπιστημονικές ομάδες εμπειρογνωμόνων από το Trust συνεργάζονται με νοσοκομεία μέλη που διατηρούν και παρέχουν υψηλής ποιότητας κλινικά πρότυπα και πρακτικές, για την αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και γνώσεων. Η συμφωνία επιτρέπει, επίσης, τη δυνατότητα μεταφοράς ασθενών στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις περίθαλψης του Trust στο Λονδίνο σε εξαιρετικά εξειδικευμένες περιπτώσεις, εάν χρειαστεί.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι κορυφαίος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη που προωθεί την ιατρική αριστεία τα τελευταία 40 χρόνια. Έχει συνολική δυναμικότητα 1.200 νοσοκομειακών κλινών, απασχολεί περισσότερους από 3.200 ειδικούς και 2.800 γιατρούς στα επτά νοσοκομεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

Η σύνδεση με το Imperial College Healthcare δημιουργήθηκε για να ενισχύσει περαιτέρω τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, όπως η κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου ιατρικού ογκολογικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί σύντομα.

Μέσω της διεθνούς συνεργασίας, τα δύο κορυφαία ιδρύματα θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία, εξειδίκευση, ιατρική τεχνογνωσία και γνώση, προωθώντας τον κοινό σκοπό τους να προσφέρουν ιατρική αριστεία και απαράμιλλες υπηρεσίες σε ασθενείς παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα αποκτήσει επίσης πλεονεκτική πρόσβαση σε εξατομικευμένες συμβουλευτικές πληροφορίες, προηγμένες πλατφόρμες εκπαίδευσης και κορυφαίους ειδικούς που θα συνεργαστούν και θα συνεργαστούν με το εξειδικευμένο προσωπικό της θυγατρικής. Η τεχνογνωσία και η τεχνογνωσία θα ανταλλάσσονται τακτικά με τον κοινό στόχο της προώθησης λύσεων υγειονομικής περίθαλψης που βελτιώνουν τη φροντίδα των ασθενών, ειδικά στον τομέα της Ογκολογίας.

Οι κλινικοί γιατροί και το προσωπικό του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών θα επωφεληθούν επίσης από τη μεταφορά γνώσεων από το Imperial College Healthcare, αποκτώντας ευκαιρίες συστηματικής συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς κλινικούς και ειδικούς. Επιπλέον, οι κλινικοί ιατροί του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών θα μπορούν να συμμετέχουν σε προηγμένες διεπιστημονικές συναντήσεις ομάδας και να λαμβάνουν δεύτερες γνώμες από ειδικούς ιδιωτικής φροντίδας του Imperial College Healthcare.

Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία για το Imperial College Healthcare στην Ευρώπη. Το Τμήμα Επιχειρήσεων και Εμπορίου (Αθήνα) και το Τμήμα Επιχειρήσεων και Εμπορίου (Healthcare UK) στο Λονδίνο, παρείχαν υποστήριξη τόσο στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών όσο και στο Imperial College Healthcare για να εισέλθουν σε αυτή τη συνεργασία.

Πρόκειται για ένα Μακροπρόθεσμο Σχέδιο του NHS για τη μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας διεθνώς, για την προώθηση υψηλής ποιότητας και ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Η διεθνής συμφωνία συνεργασίας διαπραγματεύθηκε επιτυχώς ο δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, ο Γιώργος Ζερδίλας, διευθύνων σύμβουλος του Athens Medical Group, ο Κωστής Χατζηγιαννάκης, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και ο δρ Brunel Eiliazadeh, επικεφαλής Εμπορίου και Καινοτομίας, ο Alistair Russell, διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την Private Care και ο Nick Fox, Executive Commercial Director του Imperial College Healthcare NHS Trust.

Όλα τα κεφάλαια που παράγονται από το διεθνές πρόγραμμα συνεργατών επανεπενδύονται στο Trust, υποστηρίζοντας τόσο το NHS όσο και την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη.

Πηγές:
Imperial College Healthcare

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου