Ελάχιστοι είναι οι γιατροί που υπηρετούν στα νοσοκομεία Ρεθύμνου και του νομού Λασιθίου. Στις περισσότερες θέσεις είναι τοποθετημένος ένας γιατρός, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάλυψη αρκετές μέρες.

Παιδίατρος καλείται να εξετάσει παθολογικά περιστατικά, ενώ γιατροί και προσωπικό μεταφέρονται με βανάκι - από νοσοκομείο σε νοσοκομείο - για να καλύψουν τις εφημερίες! Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι διακομιδές ασθενών στο Ηράκλειο.

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και οι κάτοικοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη μαζική συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο οποίος παρουσιάζει ως εξής την κατάσταση σε έξι δημόσιες νοσηλευτικές δομές της περιοχής:

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Δεν έχει ογκολόγο και οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Ηράκλειο για χημειοθεραπεία, υποβαλλόμενοι σε μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα. Υπηρετούν δύο παθολόγοι. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εργάζεται ένας γιατρός, δύο ορθοπεδικοί και δύο ψυχίατροι, ενώ η παιδίατρος εξετάζει και παθολογικά περιστατικά!

Νοσοκομείο Σητείας: Υπηρετούν ένας αναισθησιολόγος, ένας παθολόγος, δύο καρδιολόγοι, τρεις χειρουργοί, ένας παιδίατρος και ένας ακτινοδιαγνώστης, ο οποίος αποχωρεί με μετάθεση.

Νοσοκομείο Νεάπολης: Ένας παθολόγος κάνει και εφημερίες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το ακτινολογικό είναι χωρίς γιατρούς, στο φαρμακείο υπηρετεί ένας βοηθός, στο μικροβιολογικό δύο γιατροί και υπάρχει ένας φύλακας. Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται σε διοικητικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό και προσωπικό καθαριότητας.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Υπηρετούν ένας αναισθησιολόγος, ένας παθολόγος και ένας καρδιολόγος. Το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο τις μισές ημέρες του μήνα από παθολόγο και καρδιολόγο.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Υπηρετούν δύο αναισθησιολόγοι, τρεις χειρουργοί και τρεις νεφρολόγοι, οι οποίοι εξυπηρετούν τους ασθενείς της ιδιωτικής μονάδας που έκλεισε, δύο ακτινολόγοι (ο ένας αποχωρεί), ενώ η παθολογική κλινική καλείται να καλύψει ολόκληρο τον νομό.

Προνοιακή Μονάδα Αγίου Νικολάου: Υπάρχουν σοβαρες ελλείψεις προσωπικού, ενώ φιλοξενεί 80 άτομα με αναπηρία. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως υπάρχει επικινδυνότητα από εισαγωγές ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα ύστερα από εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το σύνολο των νοσοκομείων της Κρήτης έχουν μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και οι προκηρύξεις κηρύσσονται άγονες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη