Την υποψηφιότητά της για την θέση της προέδρου στις εκλογές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ (ΟΦΕΤ) Ιουλία Τσέτη, ολοκληρώνοντας την ομιλία της στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του ΠΣΕ «Η Αυξανόµενη Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονοµίας».

Υπογράμμισε ότι η φαρμακοβιομηχανία, αποτελεί βασικό επενδυτικό κλάδο της οικονομίας, που στηρίζει υποδειγματικά το ΑΕΠ, την απασχόληση κατά 65%- καθώς απασχολεί ήδη 29.000 εργαζομένους- τη δημόσια υγεία- καλύπτοντας σε ποσοστό 60% των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα- ενώ το φάρμακο, αποτελεί επίσης το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, με εξαγωγές του κλάδου ύψους 2,6 δις ευρώ, που κατευθύνονται σε 147 χώρες παγκοσμίως.

Επίσης, «εξαιρετικά σημαντική», πρόσθεσε, «είναι η ύπαρξη 110 νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο των βιοεπιστημών υγείας και διεθνούς φήμης επιστήμονες που στελεχώνουν τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά μας κέντρα».

«Οι εξαγωγές των επιχειρήσεων και το έντονο εξωστρεφές μοντέλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό οχυρό για την οικονομία, αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, σε κάθε εποχή και όταν οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη» υπογράμμισε η κυρία Τσέτη ζητώντας να ενισχυθεί η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα.

«Είναι αναγκαίο, συνέχισε, να ληφθούν μέτρα, όπως η προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση για την αύξησης της εργατικής δύναμης, η ενίσχυση των υποδομών, η δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την αειφορία, τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της ανακύκλωσης των φαρμάκων και της πράσινης ανάπτυξης της βιομηχανίας ενώ τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να εστιαστεί στην μεταμόρφωσή της σε γεωγραφικό Κόμβο Καινοτομίας, Τεχνογνωσίας και Αριστείας, καθώς και στη διαμόρφωση μίας ρήτρας συνυπευθυνότητας μεταξύ πολιτείας και επιχειρήσεων, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να αποφασίσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας μία χώρα προόδου και ευημερίας. Δηλαδή, κατέληξε, χρειαζόμαστε αλλαγή κουλτούρας για την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας στη χώρα μας και πολύ δουλειά.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος