Ένα ακόμη δραματικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα σε δημόσιο νοσοκομείο. Σειρά είχε τώρα το νοσοκομείο της Άρτας, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει, ασθενής με ψυχιατρικά προβλήματα, που νοσηλευόταν στη Πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό, διεγερτικός και άκρως επιθετικός κτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του.

Πήγε στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό.

Ξέφυγε, ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Κατέφθασε εξω από τα επείγοντα και για να καταφέρει να τον συλλάβει πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στον αέρα για εκφοβισμό.

Με το πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της Πνευμονολογικής κλινικής.

Το βράδυ κατέφθασε η διοίκηση, που αναγκάσθηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές, λόγω ταραχής.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια