Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, εξορθολογίζει την ανάπτυξη φαρμάκων και περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελβετία και τις ΗΠΑ.

Στην Ελβετία, η αναδιοργάνωση θα μπορούσε να επηρεάσει έως και 440 από τις περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε η εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας με έδρα τη Βασιλεία.

Στις ΗΠΑ, ενδέχεται να επηρεαστούν έως και 240 από τις περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Novartis θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο αριθμός των εργαζομένων στον παγκόσμιο οργανισμό ανάπτυξης της εταιρείας είναι πιθανό να συρρικνωθεί κατά 1% - 2% τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Επί του παρόντος, περισσότεροι από 12.500 εργαζόμενοι εργάζονται στον τομέα που προωθεί την ανάπτυξη νέων φαρμάκων στην αγορά.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται να προστεθούν στη μείωση περίπου 8.000 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε ο όμιλος πριν από περίπου δύο χρόνια. Μετά την απόσχιση του τμήματος γενοσήμων Sandoz πέρυσι, η Novartis εξακολουθεί να απασχολεί 78.000 εργαζομένους σε ολόκληρο τον Όμιλο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Ελβετία και οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σημαντικές τοποθεσίες για την ανάπτυξη φαρμάκων.

"Παραμένουμε προσηλωμένοι στην Ελβετία ως κέντρο καινοτομίας μας για σύνθετες εργασίες ανάπτυξης και θα αναλάβουμε τη στρατηγική ηγεσία ως παγκόσμια έδρα για την ανάπτυξη", δήλωσε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος
Η ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να είναι το ''κλειδί'' για τη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου