Οι προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του ιατρικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας ήταν το θέμα της συνάντησης του Γ. Πατούλη, Προέδρου ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ, με Κινέζικη αντιπροσωπεία αξιωματούχων, από 7 Περιφέρειες της Κίνας. Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση, καθώς οι μετέχοντες ήταν Προέδροι Ενώσεων Τουρισμού των μεγαλύτερων Περιφερειών της Κίνας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, εξ αφορμής της λειτουργίας, μιας νέας Κινέζικης αερογραμμής που θα συνδέει τη χώρα μας με τη Σαγκάη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με την Κινεζική αντιπροσωπεία και τον Αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών Κ. Πάντο είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Ε. Ράπτη, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να συμβάλλει στην επίτευξη του σημαντικού αυτού εθνικού στόχου, την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Στη συνέχεια, οι Κινέζοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών όπου ενημερώθηκαν για τη δυναμική της χώρας μας στον τομέα του ιατρικού τουρισμού και τις δυνατότητες να επωφεληθεί από αυτό η Κίνα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης μίλησε για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων και την ανάπτυξη των ιατρικών μονάδων της χώρας μας, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ανταγωνιστικές τιμές καθώς και την προσπάθεια για τη διάδοση του Ιπποκρατικού πνεύματος. Μάλιστα κάλεσε του Κινέζους αξιωματούχους στην ορκωμοσία των αριστούχων ιατρικής στην Κω το φθινόπωρο.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο Τουρισμός Υγείας τοποθετείται μεταξύ των σημαντικότερων αναπτυξιακών μοχλών της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα, σε κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού, 12 μήνες το χρόνο. Να αναδείξουμε τις ελληνικές πόλεις, ως city break προορισμούς και να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και νέα εισοδήματα σε μια χώρα που δοκιμάζεται τα τελευταία οκτώ χρόνια από μια δομική κρίση. Η χώρα μας έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα .Μπορούμε να προσελκύσουμε ασθενείς τουρίστες υψηλού επιπέδου και να κρατήσουμε στην Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά της χώρας, τους Έλληνες επιστήμονες».

Την Κινεζική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κάτωθι κ.κ. :

Zhang Zhongxin, Alliance President & President of KANG HUI International Tourism Group of Jiang Su Province

Gu Mingqing, Alliance executive President & JIAN XING Holiday International Tourism Group of Jiang Su Province

Zhang Qin, Alliance Standing Vice President & HU ZHOU New International Tourism Group of Jiang Su Province

Xu Huayu, President of Alliance Anhui Branch & President of Anhui Global Cultural Tourism Group of Anhui Province

Gao Feng, Secretary-general of the Alliance & President of CHANG ZHOU Youth Tourism Group of Jiang Su Province

Qu Xiongwei, President of Alliance Jiang Su Branch & President of SU ZHOU Cultural International Tourism Group

Chen Jianguo, President of Shanghai Branch & SHANGHAI XIN HUA International Tourism Group

Tao Kai, President of Alliance Jiang Xi Branch & YA XI YA International Tourism Group of Jiang Xi Province

Xu Min, President of Alliance Zhe Jiang Branch & President of HANG ZHOU NEW WORLD International Tourism Group of Zhe Jiang Province

Zhu Lei, Secretary-general of Alliance Anhui Branch & President of HE FEI SHEN MEI International Tourism Group

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]