"Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα", είναι το θέμα 2ου Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο του Sheffield και το iHuman, στις 19-21 Απριλίου 2024, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ακαδημαϊκών και ερευνητών από τα Πανεπιστήμια: Sheffield, Exeter, Sydney, Κύπρου, ΕΚΠΑ, ΔΠΘ και ΑΠΘ. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν, επίσης, ακτιβιστές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, "στο Συνέδριο θα αναδειχθούν θέματα θεωρητικοποίησης της αναπηρίας στη βάση υλιστικών και μεταδομιστικών προσεγγίσεων - αποστασιοποιημένα από τις βιολογικές, ιατρικές, κανονιστικές θεωρίες της εξιδανικευμένης κανονικότητας - και θα συζητηθούν εκπαιδευτικές και κοινωνικές πολιτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο".

Στόχος του Συνεδρίου είναι "η ανάδειξη μισαναπηρικών λογικών και λόγων, επιστημολογικών και οντολογικών ζητημάτων της έρευνας, κριτικής των υπαρχόντων θεσμών/δομών, καθώς και η παρουσίαση αλληλέγγυων πολιτικών για την κοινωνική ομάδα των ανάπηρων παιδιών και ενηλίκων".

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα διατεθεί σε γραφή Braille. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Σημειώνεται ότι ο Πύργος της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο, είναι φιλικός και προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία.

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στον παρόντα σύνδεσμο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μουσική ως φάρμακο για τον σωματικό και τον ψυχικό πόνο
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε