Η φράση "να έχουμε την υγεία μας" αποτελεί μόνιμη επωδό στις συζητήσεις μεταξύ των Ελλήνων, ειδικά στα χρόνια της κρίσης.

Με την οικονομική κατάσταση να βρίσκεται στα τάρταρα, αισιοδοξία παρέχει πλέον μόνον η διατήρηση καλής υγείας.

Σε σχέση με την αγοραστική δύναμη, οι Έλληνες βρίσκονται στην προτελευταία ευρωπαϊκή θέση πριν από τους Βούλγαρους. Στην κορυφή βρίσκονται οι βόρειες χώρες, μεταξύ των οποίων η Δανία.

Η οικονομική κατάσταση, ωστόσο, δεν φαίνεται να διασφαλίζει καλή υγεία, τουλάχιστον στους νέους, όπως προκύπτει από σημερινή έκθεση της Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022, Ρουμανία, Ελλάδα και Βουλγαρία μοιράζονται τις τρεις υψηλότερες θέσεις στα ποσοστά των νέων 16 έως 29 ετών που δηλώνουν πως έχουν καλή ή πολύ καλή υγεία, με τη Σουηδία και τη Δανία να βρίσκονται στις δύο χειρότερες θέσεις.

Όπως φαίνεται στον πίνακα, το 90,1% των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνουν πως βρίσκονται σε καλή και πολύ καλή υγεία (στοιχεία 2022).

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ρουμανία (98%), στην Ελλάδα (97,4%) και στη Βουλγαρία (97,1%) και τα χαμηλότερα σε τρεις σκανδιναβικές χώρες: Δανία (71,1%), Σουηδία (75,3%) και Φινλανδία (82,3%).

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]