Η κακοποίηση που υπέστησαν από τη μητέρα τους, δεν είναι το μόνο κακό. Δύο αδέλφια έχουν εγκαταλειφθεί επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών και περιμένουν βοήθεια.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για ένα κορίτσι 9 ετών και ένα αγόρι 12 ετών, τα οποία βρίσκονται επί 15 ημέρες στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου με εισαγγελική εντολή, λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον.

"Είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας, τα δεκάδες παρκαρισμένα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία", σημειώνει, για να διευκρινίσει:

"Έρχονται υποτίθεται για εξετάσεις, είναι καλά στη υγεία τους, αλλά παραμένουν εκεί επί μακρόν ελλείψει προνοιακών μονάδων".

Όπως τονίζει, η απουσία του κράτους πρόνοιας κακοποιεί τα άτυχα αυτά παιδιά, που αξίζουν κάθε στήριξη. "Τι φταίνε αυτά τα παιδιά και τιμωρούνται έτσι;", αναρωτιέται, για να υπογραμμίσει:

"Ζητάνε να συνεχίσουν το δημοτικό σχολείο τους, ζητάνε να συνεχίσουν τη ξένη γλώσσα, ζητάνε να συνεχίσουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες και εμείς δεν ικανοποιούμε αυτά τα αυτονόητα αιτήματα των παιδιών. Αντιθέτως, τα έχουμε 15 ημέρες φυλακισμένα στο νοσοκομείο".

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στη μητέρα που τα κακοποιούσε, παρά μόνο σε συγγενείς, αλλά η μητέρα επιμένει να τα επισκεφθεί.

"Στην αρχή, τα παιδιά ήταν καλά, αλλά τώρα είναι πεσμένα ψυχολογικά και ζητάνε να φύγουν. Υπάρχει αναστάτωση και στο νοσοκομείο, καθώς διαταράσσεται η λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής. Τα φυλάει ένας εργαζόμενος ανά βάρδια και φυσικά δεν υπάρχει καμία ασφάλεια", εξηγεί.

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγουν λάθρα από το νοσοκομείο και θυμίζει ένα παρόμοιο περιστατικό: "Ένα κοριτσάκι φιλοξενούνταν στη Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου επί μήνες, με εισαγγελική εντολή. Το άρπαξε ο πατέρας του και εξαφανίσθηκε. Η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και δικάσθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]