Δερματολογικές εξετάσεις με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος προσφέρουν στους πολίτες οι γιατροί της Β΄ Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ του Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η ενημέρωση του κοινού και οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο στις 1, 2, 8 και 9 Μαΐου 2024 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας στο 14741.

Με αφορμή τον Μάιο, μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος, οι δερματολόγοι του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στέλνουν για άλλη μια φορά μήνυμα υπέρ της ενημέρωσης και της πρόληψης. Στόχος είναι να πληροφορήσουν αλλά και να εκπαιδεύσουν τους πολίτες σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών. Όπως επισημαίνουν, η καμπάνια που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς συμβάλλει στην έγκαιρη ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη σωστή ενημέρωση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εκστρατεία "Δερμάιος" της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό θεσμό Euromelanoma, με μήνυμα: "Αφού μπορείς και το διακρίνεις, είναι σημάδι ότι πρέπει να το εξετάσεις".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ακτινολόγος μπήκε στον τομογράφο με εγκαταλειμμένο βρέφος
Ασκληπιείο Βούλας: Εκτός λειτουργίας 3 στα 7 χειρουργεία λόγω βλάβης στον κλιματισμό
Τρεις συμβουλές για να φτάσετε τα 100 [μελέτη]