Ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια ορισμένων αισθητικών επεμβάσεων, εγείρουν πρόσφατες αναφορές για γυναίκες που προσβλήθηκαν από τον ιό του AIDS (HIV) έπειτα από αισθητικές επεμβάσεις προσώπου "βαμπίρ".

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες μολύνθηκαν σε ένα σπα στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ το 2018, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που ανέφερε ότι τα κρούσματα ρίχνουν φως σε νέους τρόπους εξάπλωσης της λοίμωξης.

Εκτιμάται ότι είναι οι πρώτες μεταδόσεις HIV που σχετίζονται με μια αισθητική επέμβαση που τεκμηριώνεται στις ΗΠΑ.

Τι είναι όμως ακριβώς το λίφτινγκ "βαμπίρ" και πώς προσβλήθηκαν οι γυναίκες;

Ο όρος είναι καθομιλούμενος για περιποιήσεις προσώπου με αιμοπετάλια. Περιλαμβάνει λήψη αίματος από τον ασθενή και στη συνέχεια διαχωρισμό πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια από αυτό χρησιμοποιώντας φυγόκεντρο.

Στη συνέχεια, το πλάσμα εγχέεται πίσω στο πρόσωπο μέσω μικροσκοπικών παρακεντήσεων με βελόνα.

Η διαδικασία λέγεται ότι βοηθά στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος διεγείροντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση ρυτίδων και ουλών ακμής.

Η Κιμ Καρντάσιαν (φωτογραφία) είχε μοιραστεί το 2013 μία "σέλφι" στην οποία το πρόσωπό της φαινόταν ματωμένο. Λίγα χρόνια αργότερα, είπε ότι δεν θα ξανακάνει τη θεραπεία, γράφοντας στον ιστότοπό της ότι ήταν "πραγματικά σκληρό και επώδυνο".

Η θεραπεία κοστίζει από 1.000 έως 2.000 δολάρια σε ένα εξουσιοδοτημένο ιατρικό σπα, σύμφωνα με εκτιμήσεις από παρόχους.

Πηγές:
BBC

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση ΑΣΕΠ σχετικά με τις καθυστερήσεις στην επιλογή διοικητών Υγείας
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης - Συνάντηση με τον Δ. Βαρτζόπουλο
Σε άνοδο τα περιστατικά καρκίνου του πέους