Ενημερωτική πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα το Ειδικό Σώμα Ιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας με επιπλέον επτακόσιους γιατρούς, ανέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης επεσήμανε ότι δόθηκε ένα καίριο έναυσμα για να ανταποκριθούν τα μέλη του ΙΣΠ έως τις 26 Μαΐου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Μέσα στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε αναλυτικώς τη στρατηγική της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Άμεσος στόχος είναι η στελέχωσή τους με υπερδιπλάσιο αριθμό ιατρών, ώστε οι πεντακόσιοι που έχει σήμερα, να γίνουν χίλιοι διακόσιοι.

«Για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011, αυξάνεται ο αριθμός των γιατρών αλλά των ειδικοτήτων, καθώς στις επιτροπές εντάσσονται παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι και γαστρεντερολόγοι», επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε ότι όσοι ενταχθούν, θα λάβουν παράλληλη αύξηση των αποδοχών τους κατά 50%. Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι «Η στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ανεκτίμητη».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης χαρακτήρισε εξαιρετική την ενημέρωση που έγινε, αφού δόθηκαν αναλυτικότατα όλες οι διευκρινήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. «Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα ΚΕΠΑ θα πάει πολύ καλά και θα στελεχωθεί από άξιους γιατρούς- συναδέλφους. Η εκδήλωση θα δώσει έναυσμα ώστε να συμπληρωθούν οι αιτήσεις ως την Κυριακή 26 Μαΐου και να έχουμε μια πολύ καλή ανταπόκριση», συμπλήρωσε.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε συνεργασία με το ιδιαίτερο γραφείο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε να επιβοηθηθεί αφ’ ενός η προσπάθεια αναβάθμισης των ΚΕΠΑ και αφ’ ετέρου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου, ετησίως διεκπεραιώνονται περί τα 160 χιλιάδες αιτήματα πολιτών, ωστόσο λόγω της έλλειψης ιατρών σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις, τόσο στις συνεδριάσεις των ΚΕΠΑ, όσο και στις κατ’ οίκον αξιολογήσεις.

Σημειώνεται ότι η συγκρότηση του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ) αποσκοπεί στη στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών (ΥΕ) και της Επιτροπής Δειγματοληπτικού Ελέγχου (ΕΔΕ) του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με τους κατάλληλους ιατρούς για την επίτευξη των σκοπών και του έργου του ΚΕΠΑ, όπως αυτό περιγράφεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του. Στο ΕΣΙ συμμετέχουν ιατροί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και οι αιτήσεις δηλώσεως συμμετοχής είναι διαθέσιμες με ένα κλικ εδώ: https://www.efka.gov.gr/el/aitese-delose-eggraphes-sto-metroo-eidikoy-somatos-iatron-esi

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες θα δοκίμαζαν καλλιεργημένο κρέας
Σε ποιες χώρες καταναλώνεται περισσότερο αλκοόλ [μελέτη]
Απάντηση ΑΣΕΠ σχετικά με τις καθυστερήσεις στην επιλογή διοικητών Υγείας