Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ και οι Γ’ και Δ’ Ορθοπαιδικές Κλινικές διοργάνωσαν με μεγάλη  επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο Mitera Arthroscopy Course-MAC1 με θέμα την αντιμετώπιση των παθήσεων του Προσθίου Χιαστού Συνδέσμου και τις Οστεοτομίες γύρω από το γόνατο, το διήμερο 17-18/5/2024.

Το θεωρητικό μέρος διεξήχθη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ «Ν. Λούρος» και η πρακτική εκπαίδευση σε πτωματικά παρασκευάσματα στο ανατομικό-χειρουργικό Εργαστήριο ATTC.

Περισσότεροι από 150 επαγγελματίες του χώρου της Υγείας (Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί, Φυσίατροι, Νευρολόγοι, Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Γυμναστές αποκατάστασης, Κλινικοί Διατροφολόγοι, φοιτητές κλπ) παρακολούθησαν το θεωρητικό μέρος, ενώ οι παρουσιάσεις και οι ομιλίες έγιναν από διεθνούς φήμης Ορθοπαιδικούς, Φυσιάτρους και Φυσικοθεραπευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις πιο σύγχρονες και state of the art τεχνικές να κυριαρχούν. Η εκπαίδευση στα πτωματικά παρασκευάσματα έγινε με 1 εκπαιδευτή εγνωσμένου κύρους ανά 3 εκπαιδευόμενους σε συνολικά 24 Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς.

Οι Πρόεδροι και διοργανωτές του σεμιναρίου Επικ. Καθηγητής Γ. Σκάρπας, Διευθυντής της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής και Δρ. Π. Κοντοβαζαινίτης, Διευθυντής της Δ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον απολογισμό και τα συμπεράσματα του σεμιναρίου και δήλωσαν ότι «η συγκεκριμένη προσπάθεια έρχεται να αναβαθμίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες που δημιουργούνται λόγω των συνεχών και καταιγιστικών εξελίξεων που σημειώνονται στην ειδικότητά μας, κάτι που ως οργανισμός Υγείας, οφείλουμε να καλύψουμε με τον πιο άρτιο και σύγχρονο τρόπο, ώστε εκτός από τη φροντίδα του ασθενούς να συμβάλλουμε και στην διαμόρφωση νέων θεραπευτικών δεδομένων και κατευθύνσεων, καθώς και στην εκπαίδευση των νέων συναδέλφων Ορθοπαιδικών. Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και με τα επόμενα σεμινάρια που θα διεξάγονται σε ετήσια βάση έτσι ώστε να καταστούν θεσμός».

Το Σεμινάριο είχε την έγκριση του ΕΟΦ και χορηγούσε 16 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον ΠΙΣ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες θα δοκίμαζαν καλλιεργημένο κρέας
Σε ποιες χώρες καταναλώνεται περισσότερο αλκοόλ [μελέτη]
Απάντηση ΑΣΕΠ σχετικά με τις καθυστερήσεις στην επιλογή διοικητών Υγείας