Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea επισημαίνει τη σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για όλη την οικογένεια, και παρέχει εξετάσεις διαγνωστικού ελέγχου υψηλής αξιοπιστίας και ασφάλειας, με στόχο την προστασία των ανδρών. Συγκεκριμένα, με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα που φέτος είναι την Κυριακή 16 Ιουνίου, προσφέρει ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο προστάτη και καρδιάς σε προνομιακή τιμή.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί μία πολύ συχνή μορφή προστάτη στους άνδρες, ο οποίος συνήθως αναπτύσσεται αργά και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Ο προληπτικός έλεγχος προστάτη με PSA, Free PSA και Ratio μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση και με τη σειρά της στην ίαση. Οι άνδρες άνω των 50 ετών πρέπει να πραγματοποιούν έναν αρχικό έλεγχο, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ο έλεγχος διενεργείται και σε άνδρες κάτω των 50.

Η μέτρηση του νατριουρητικού πεπτιδίου ΝΤ-proBNP αποτελεί μια καρδιοειδική εξέταση που διενεργείται στα διαγνωστικά κέντρα Affidea και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόγνωση, τη διάγνωση, την αξιολόγηση του κινδύνου και την παρακολούθηση της καρδιακής ανεπάρκειας. Οι πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας για την καρδιακή ανεπάρκεια συνιστούν τη χρήση των νατριουρητικών πεπτιδίων (Class IA), συμπεριλαμβανομένου του NT‑proBNP, ως αρχικής διαγνωστικής εξέτασης για την διερεύνηση και ανίχνευση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια.

Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους έως τις 30 Ιουνίου 2024 στα διαγνωστικά κέντρα Affidea ανά την Ελλάδα.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"