Το τμήμα της AHEPA Πυλαίας Χορτιάτη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων, διοργανώνει σε συνεργασία με τα τμήματα Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ωραιοκάστρου «ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ», Καλαμαριάς «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» και το τμήμα Πυλαίας Χορτιάτη των Daughters of Penelope «ΚΑΛΛΙΤΥΧΕΣ», εσπερίδα με τίτλο «Κρανιοπροσωπικές Διαφορές, Η μοναδικότητα του προσώπου υπό το πρίσμα της Ιατρικής Επιστήμης στην Καθημερινή Ζωή», την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19:00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Αγ. Δημητρίου 159.

Οι Κρανιοπροσωπικές Διαφορές είναι ανατομικές ή/και λειτουργικές αποκλίσεις που επηρεάζουν την εμφάνιση και τη λειτουργία του προσώπου και της κεφαλής. Αυτές μπορεί να είναι συγγενείς, επίκτητες ή αποτέλεσμα τραύματος. Μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση και τη λειτουργία του προσώπου όπως και της μορφής της κεφαλής.

Η αντιμετώπισή τους είναι εφικτή και συμπεριλαμβάνει ειδικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης, συνεργασία με άλλες ιατρικές και χειρουργικές ειδικότητες, ορθοδοντική θεραπεία, λογοθεραπεία και άλλες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και πραγματοποιείται οργανωμένα, σε εξειδικευμένο κέντρο.

Ομιλητές:

Περικλής Φόρογλου, Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ,

«Κρανιοπροσωπικές διαφορές: Τι είναι, πως εκλαμβάνονται, που και πώς αντιμετωπίζονται»

Christian J. Hadjipateras,

«Η φωνή των ανθρώπων με προσωπικές διαφορές»

Οδυσσέας Κοσμίδης,

«Η εμπειρία μας ως γονείς παιδιού με προσωπική διαφορά»

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζηπατέρας, συγγραφέας, motivational speaker και πάσχων, αναφέρει: «Έχοντας γεννηθεί ο ίδιος με περίπλοκες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες, προτρέπω οποιονδήποτε - ακόμα και εκείνους με ελάχιστες ή καθόλου ιατρικές γνώσεις για τις κρανιοπροσωπικές διαφορές - να παρευρεθεί σε αυτή την εκδήλωση. Η πρόοδος που έχει επέλθει στην επανορθωτική ιατρική είναι τεράστια και ευτυχώς ως κοινωνία αρχίζουμε να μιλάμε περισσότερο για τις ψυχολογικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν όσοι ζουν με διαφορές στο πρόσωπο και στο σώμα. Με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Περικλή Φόρογλου, θα ενημερωθείτε για τις κρανιοπροσωπικές διαφορές και για την τεχνογνωσία στην αντιμετώπισή τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι εκδηλώσεις όπως αυτή μας φέρνουν όλο και πιο κοντά σε μια κοινωνία πιο συνεκτική, χωρίς αποκλεισμούς και συμπονετική και ελπίζω ότι θα μπορέσετε να συμμετάσχετε μαζί μας».

H Συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"