Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,  προηγείται με σημαντική διαφορά έναντι της Ιουλίας Τσέτη. Η διαδικασία της καταμέτρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα. 

Η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν η πρώτη που έγινε στην ιστορία του ΣΕΒ.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ήταν εξ αρχής το φαβορί. Είχε δηλώσει πως η ατζέντα του σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος περιλαμβάνει «τα εργασιακά, την αύξηση της παραγωγής της χώρας, το άνοιγμα του Συνδέσμου προς τις ΜμΕ και το New Economy».

«Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε την εργασιακή μας νομοθεσία. Είναι πολύπλοκη, με αποτέλεσμα αντιφατικές αποφάσεις. Είμαστε παγιδευμένοι σε κάποια στερεότυπα», έχει αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επαναφοράς στους κοινωνικούς εταίρους των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να καθορίζουν οι πολιτικοί τους μισθούς. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ακολουθήσουν κάποια στιγμή τους εκλογικούς κύκλους».

Από την πλευρά της, η κυρία Ιουλία Τσέτη έχει δηλώσει πως ο ΣΕΒ πρέπει να λύνει τα προβλήματα και να ασχολείται με την καθημερινότητα. «Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό». 

Μιλώντας για τον λόγο που κατεβαίνει υποψήφια έχει πει: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρείν. Δεσμεύομαι για τη διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Πρέπει να δοθούν επιταχυντές εξεύρεσης χρηματοδότησης, αυτό είναι που ακούω στις συνεχείς επαφές που έχω με όλες τις επιχειρήσεις», είχε σημειώσει. Παράλληλα έχει προτείνει ο ΣΕΒ να δημιουργήσει fund χρηματοδότησης νεοφυών ή ΜμΕ. 

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο καλά δρουν τα φάρμακα σε μια αποστολή στον 'Αρη
Σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού
ΕΟΔΥ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι της ευλογιάς mpox στα νοσοκομεία "Ανδρέας Συγγρός" και "Αττικόν"