Τη δυνατότητα συνταγογράφησης σκιαγραφικών σκευασμάτων απ' όλες τις κλινικές ιατρικές ειδικότητες, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος ζητά με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από τον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και όχι μόνο αποκλειστικά από τους ιατρούς - ακτινοδιαγνώστες όπως ορίζει η πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ.
Στην επιστολή του δε ο ΙΣΑ αναφέρεται στην διάταξη του άρθρου 1 παρ. 3 του Κώδικα Ιατρικής Ιδεολογίας (Ν. 3418/2005), όπου στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνεται και η συνταγογράφηση.
Περαιτέρω, στο άρθρο 19 παρ. 1 προβλέπεται ότι ο ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του με αμοιβή. Ετσι, όπως υποστηρίζεται η προαναφερθείσα ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ προσκρούει στις κείμενες διατάξεις και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ανακληθεί.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι καλύτερες εναλλακτικές για σακχαρούχα αναψυκτικά
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες Υγείας
AstraZeneca: Καινοτομία και βιωσιμότητα με επίκεντρο τον ασθενή