Ένας ακόμη ξυλοδαρμός υγειονομικών, καταγράφηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρης της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) πρωταγωνιστές ήταν για μία ακόμη φορά Ρομά. Αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Προχθές βράδυ στις 8.30 περίπου 10 άτομα ρομά συνόδευαν στα επείγοντα ένα ασθενή για εξέταση. Ο φύλακας του νοσοκομείου έτρεξε στα επείγοντα και βοήθησε τον ασθενή για τη μεταφορά του από το αυτοκίνητο στα ιατρεία. Ζήτησε πλην ενός συνοδού οι υπόλοιποι να μείνουν έξω από τα επείγοντα.

Δύο διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν στα επείγοντα να παραλάβουν άλλον ασθενή. Βοήθησαν στην μεταφορά από το αυτοκίνητο στα ιατρεία τον ασθενή ρομά.

Άλλος ασθενής που είχε συσκευή πεταλούδας και περίμενε εξετάσεις εξω από τα επείγοντα, ενώθηκε με τους υπόλοιπους και άρχισε να κτυπάει κλωτσιές, αγκωνιές τους διασώστες.

Επενέβη ο φύλακας και ένας ρομά να σταματήσει την επίθεση εναντίον τους. Φώναξαν την αστυνομία η οποία φυσικά ήρθε κατόπιν εορτής. Ο ασθενής με τη πεταλούδα έγινε καπνός.

Πήραν τα στοιχεία από τα επείγοντα και προφανώς στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης δίωξης που προβλέπει ο νέος νόμος μπορεί να τον συνέλαβαν σε δεύτερο χρόνο. Ένας 17χρονος ήταν που δεν νομίζω να τον νοιάζει ιδιαίτερα εάν τον συλλάβουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διασώστες παρά την σύγχυση, παρά το ξύλο που έφαγαν συνέχισαν τη δουλειά τους. Όπως και οι συνάδελφοι στα επείγοντα του νοσοκομείου Μεσολογγίου".

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο Μεσολογγίου υπάρχει κοινότητα Ρομά:

"Κάθε τρείς και λίγο καμιά εικοσαριά Ρομά μεταφέρουν ασθενή στο νοσοκομείο, συνήθως από χρήση αλκοόλ ή ουσιών, και στα επείγοντα βαράνε όποιον εργαζόμενο βρουν μπροστά τους χωρίς κανένα λόγο".

Όπως αναφέρει, το 50% των ξυλοδαρμών υγειονομικών στις υγειονομικές μονάδες γίνεται από Ρομά. Ένα παρόμοιο περιστατικό, με πολύ πιο αγριο ξύλο και τραυματισμό διασώστη, είχαμε στο νοσοκομείο Κορίνθου πρόσφατα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαταραχές ακοής: Πώς επηρεάζουν την ισορροπία στην τρίτη ηλικία
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εντείνει τις προσπάθειές της  για την αποφυγή του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου
Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα: Ο σύλλογος "Αλκή" και οι δράσεις του [Συνέντευξη]