Ο νοσηλευτής του νοσοκομείου Χαλκίδας που βιοπραγούσε κατ επανάληψη σε βάρος της γυναίκας του και καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό στο δικαστήριο συνεχίζει να εργάζεται στο νοσοκομείο.
Αυτό αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
"Τι είδους πειθαρχικό δίκαιο είναι αυτό, που ένας νοσηλευτής δημόσιος υπάλληλος που έδερνε συνεχώς τη γυναίκα του, συνεχίζει να εργάζεται σαν να μη συνέβει τίποτα;", διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο εν λόγω νοσηλευτής καταδικάσθηκε στο δικαστήριο για ενδοοικογενειακή βία κατ' επανάληψή και αντί να απολυθεί εργάζεται κανονικά.
"Δεν βγήκε καν σε αργία. Προσπάθησε η διοίκηση του νοσοκομείου να το πράξει, αλλά δεν το επιτρέπει το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων", τονίζει, για να επισημάνει:
"Έχουμε δημοσίους υπαλλήλους βιαστές, κλέφτες που τίθενται σε αργία και τους στέλνουμε το 50% του μισθού στη φυλακή ή σπίτι τους για πολλά χρόνια επειδή αργούν να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια".
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς τα ''σκοτεινά'' χαρακτηριστικά αναδιαμορφώνουν την ομιλία
Γεωργιάδης: Εγκαίνια νέου ΤΕΠ στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Κόνιτσας
Νέα ένεση κατά των λιποκυττάρων μειώνει το σπλαχνικό λίπος στην κοιλιά