"Έχουμε τα εργαλεία για να τους εντοπίσουμε", τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν.

Στο εβδομαδιαία του μήνυμα, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην αποκάλυψη του υπουργού Υγείας, σημειώνοντας τα εξής:

"Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ ξανά στην αποκάλυψη που έκανε ο Υπουργός Υγείας μέσα στην εβδομάδα, σχετικά με τις απαράδεκτες παράνομες υπερσυνταγογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν από κάποιους γιατρούς.

Τέτοιες πρακτικές παραβιάζουν τις αρχές και τις αξίες του ιατρικού λειτουργήματος, κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα και επιβαρύνοντας τελικά τόσο το Σύστημα Υγείας, όσο και τους φορολογούμενους.

Ξέρω και πιστεύω ότι οι γιατροί αυτοί αποτελούν μια μειοψηφία. Όμως να ξέρουν και εκείνοι ότι έχουμε τα εργαλεία για να τους εντοπίσουμε. Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται και δεν θα γίνονται ανεκτές".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Ε.Ε.Σ. τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με δράση για τα παιδιά στο Σύνταγμα
Νέο rapid test για την ηπατίτιδα C δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά [μελέτη]
Χειμώνας και αναπνευστικές λοιμώξεις: Πώς μας προστατεύουν τα εμβόλια