Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Χανίων εξαιτίας μεγάλου αριθμού μαθητών που προσήλθαν από χθες το βράδυ έως και σήμερα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, "είκοσι μαθητές, χθες το βράδυ, και δεκαπέντε σήμερα, όλοι από τρία διαφορετικά σχολεία της Αθήνας που βρίσκονται σε εκδρομή των σχολείων τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη, προσήλθαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκε κάθε ιατρική βοήθεια και οδηγία.

Υποβλήθηκαν σε πλήθος εξετάσεων, έλαβαν ορούς και ενυδατώθηκαν, και αποχώρησαν χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί κάποιο παιδί, λόγω της κατάστασης, να νοσηλευθεί".

Όπως επισήμανε ο κ. Μπέας, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και μόλις υπάρξουν τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων θα τους κοινοποιηθούν. Οι μαθητές προέρχονται από τρία σχολεία της Νότιας Αθήνας.

Πηγές:
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GLP-1 αγωνιστές: Πιθανή προστασία των οστών σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 [Μελέτη]
Αναστάτωση για τη Μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χαλκιδικής
Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Όταν οι ιδεοληψίες συναντούν τον καταναγκασμό