Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια Eλέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών  Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2025, προέβη σε δειγματοληψία δείγματος  παρασκευάσματος κρέατος από κρέας πουλερικών, και συγκεκριμένα, “σουβλάκι κοτόπουλο με  πιπεριά”, με ημερομηνία παραγωγής 05/04/2025 και ημερομηνία λήξεως 11/04/2025, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Εταιρεία ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΑΡΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΝΕΖΑΣ Α.Ε.) που εδρεύει στην Ανέζα Άρτας. Μετά την εξέταση από  το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του  εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές  που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγές:
ΕΦΕΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η GSK Ελλάδος στηρίζει το Γηροκομείο Αθηνών
Η σωματική φόρμα αρχίζει να εξασθενεί στα 35 [μελέτη]
Κάπνισμα, ρύπανση, αμίαντος και άλλες αιτίες για καρκίνο του πνεύμονα