Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια Eλέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών  Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2025, προέβη σε δειγματοληψία δείγματος  παρασκευάσματος κρέατος από κρέας πουλερικών, και συγκεκριμένα, “σουβλάκι κοτόπουλο με  πιπεριά”, με ημερομηνία παραγωγής 05/04/2025 και ημερομηνία λήξεως 11/04/2025, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Εταιρεία ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΑΡΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΝΕΖΑΣ Α.Ε.) που εδρεύει στην Ανέζα Άρτας. Μετά την εξέταση από  το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του  εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές  που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγές:
ΕΦΕΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: Προσοχή στη χορήγηση φαρμάκου για την πρόληψη αιμορραγίας
Για την Άννα που έκανε ΚΑΡΠΑ στον πατέρα της επί 30 λεπτά
Υδατάνθρακες: Η ποιότητά τους μπορεί να παίζει ρόλο στην πρόληψη της άνοιας [μελέτη]