Τα κέρδη της Bayer μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο, καθώς η ισχυρή ζήτηση για τα νέα φάρμακά της κατά του καρκίνου και για τις παθήσεις των νεφρών βοήθησε να αντισταθμιστεί η πτώση στις πωλήσεις του αγροτικού της τομέα.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 4,09 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις και απομειώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το αποτέλεσμα αυτό ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που ήταν στα 3,88 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Άντερσον έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τον φαρμακευτικό τομέα της Bayer σε τροχιά ανάπτυξης μέσα σε αυτή τη δεκαετία, με κινητήριο δύναμη νέα προϊόντα όπως το Nubeqa για τον καρκίνο και το Kerendia για τις παθήσεις των νεφρών, τα οποία σημείωσαν ισχυρή αύξηση πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Πηγές:
euro2day
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μοντέλα δέρματος από τρισδιάστατο εκτυπωτή ως εναλλακτική στα πειράματα σε ζώα
Με κεντρικό άξονα τις τεκμηριωμένες αποφάσεις ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2025
Νέο τζελ βοηθά το σμάλτο των δοντιών να επανέλθει