Τέσσερις αναισθησιολόγοι υπηρετούν στο νοσοκομείο της Δράμας, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν ανάγκες του αναισθησιολογικού, των χειρουργείων, της ΜΕΘ, αλλά και να μετακινούνται όποτε τους ζητείται  τα νοσοκομεία Σερρών και Ξάνθης για την κάλυψη κενών. Αυτό το διάστημα οι δύο από τους τέσσερις βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια. Οι δύο που έμειναν πίσω έκαναν αμφότεροι από τρεις συνεχόμενες εφημερίες τις τελευταίες μέρες.

Το θέμα δημοσιοποιεί ο αναισθησιολόγος, επιμελητής Β' του ΓΝ Δράμας και γραμματέας του Συλλόγου Ιατρών του νοσοκομείου, Ραφαήλ Ιωαννίδης (φωτογραφία), με μια αγωνιώδη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, υπό τον τίτλο "Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώρα μηδέν!", ενώ θα ακολουθήσει και ανακοίνωση του Συλλόγου.

"Είσαι αναισθησιολόγος του νοσοκομείου της Δράμας (ο υποφαινόμενος), εφημερεύεις την Κυριακή 27/7 στο νοσοκομείο των Σερρών και τη Δευτέρα 28/7 στο νοσοκομείο σου στη Δράμα. Στις 28/7 περιμένεις να έρθει να σε αλλάξει αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο του Κιλκίς και με το έτσι θέλω δεν έρχεται ΠΟΤΕ! Επίσης δεν δέχεται να έρθει κανένας άλλος συνάδελφος από το νοσοκομείο του Κιλκίς", αναφέρει και προσθέτει: "Το αποτέλεσμα, μένεις αναγκαστικά εσύ στο νοσοκομείο των Σερρών και καταλήγεις να κάνεις 3 συνεχόμενες μέρες εφημερία και το νοσοκομείο της Δράμας ακάλυπτο και εξαναγκάζεται συνάδελφος δικός σου επίσης σε 3ημερη εφημέρευση στο νοσοκομείο της Δράμας".

Ο αναισθησιολόγος αναρωτιέται ως πότε θα συνεχιστούν όλα αυτά. "Ως πότε μόνο το Αναισθησιολογικό του ΓΝ Δράμας θα είναι απόλυτα τυπικό στις υποχρεώσεις του και θα καλύπτει ό.τι του ζητηθεί (αναισθησιολογικό ΓΝ Σερρών, ΓΝ Ξάνθης και ΜΕΘ ΓΝ Δράμας), καθώς και ένα τεράστιο αριθμό χειρουργείων, μεγαλύτερο από σχεδόν όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας και ένα Ιατρείο Πόνου με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση ασθενών;", λέει και προσθέτει: "Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή! Πρέπει να παρθούν μέτρα και κυρώσεις! Ποιος θα καλύψει νομικά εμάς τους Αναισθησιολόγους σε περίπτωση λάθους μετά από 3 συνεχόμενα 24 ώρα εργασίας";

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προχωρημένες επαφές για πώληση της Innovis Pharma
Πρώτη προκήρυξη για 53 μόνιμους ψυχιάτρους του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΕΔΥΨΥ)
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου